סיסי

גניבת שיק, ביטולו ואי החזרת המחאה חדשה

קיבלתי המחאה עבור דמי שכירות מאחר ועזבתי דירה ששכרתי בטרם סיום תקופת השכירות. השיק נגנב. הודעתי למשטרה. ביקשתי מהמשכיר לבטל את השיק והנל ביטל. לא זכור לשנינו אם שמי היה רשום על השיק. יש לציין כי עברה יותר מחצי שנה בתאריך המקרה. מה זכויותי ? האם כדאי לי להגיש תביעה להמחאה חדשה? השוכר מבקש שאחתום על כתב שיפוי שבו מבקש שאתחייב לשלם על כל נזק שיגרם בעתיד ורק אז ירשום לי המחאה חדשה. אודה לייעוץ!!!! בבקשה :)

עו"ד גולן גדליה, מנהל הפורום

סיסי שלום, יש לקבל אישור מהמשטרה בדבר הגשת התלונה ולחתום למשכיר על כתב שיפוי בגין ההמחאה שנגנבה על מנת לקבל המחאה חדשה. בהצלחה ושנה טובה, עו"ד גולן גדליה, מנהל הפורום טל': 03-5444460

סיסי

ראשית, תודה על העצה, אך אני אציין שוב...האם הגיוני שבכתב שיפוי המשכיר כותב שעלי לחתום על כך שבמידה ויתבעו אותו בעתיד אני אהיה אחראית לשלם כל סכום שידרש??? הוא מבקש שאתחייב לשלם על כל נזק שיגרם בעתיד ורק אז ירשום לי המחאה חדשה? למה? הרי הוא ביטל את השיק והודענו למשטרה באותו הרגע, יש לנו אישור על כך. זה נראה לי מוגזם מידי לבקש ממני לחתום על דבר כזה. למה שיתבעו אותו אם הוא כבר ביטל את השיק וכבר עברה חצי שנה?

עו"ד גולן גדליה, מנהל הפורום

סיסי שלום, ביטול המחאה לא מונע פתיחת תיק הוצל"פ כנגד המשכיר עד 7 שנים מהיום שבו נרשמה ההמחאה. ככל ויפתח תיק הוצל"פ במהלך התקופה הנ"ל, תדרשו להגיש התנגדות לביצוע ההמחאה באמצעות ניהול הליכים משפטיים. מכאן, דרישתו של המשכיר מובנת אך יחד עם זאת עליך לבחון את כתב השיפוי באמצעות עו"ד טרם החתימה. אשמח לעזור, עו"ד גולן גדליה, מנהל הפורום טל': 03-5444460

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות בנקים