אמא אומנת

שאלה על ילד שבמשפחתי

שלום יערה, בעלי ואני הורים אומנים לילד מקסים בעל צרכים מיוחדים בן 4. מהיום בו הגיע למשפחתנו נאמר לנו מהרווחה שהוריו הביולוגים לא מסוגלים לטפל בו ושהוא מיועד לאימוץ. עכשיו הרווחה ברוך ה' הגישה בקשה לבית משפט להכריז עליו כבר אימוץ על מנת שנהפוך להיות הוריו המאמצים. אנחנו מאוד אוהבים את הילד הזה ומגדלים אותו כאילו ילדנו אותו. אנחנו משקיעים בו את נשמתנו. לצערנו, ההורים הביולוגים מתנגדים וכבר המון זמן מתנהלים דיונים קשים בבית המשפט. אני מאוד חוששת שבסופו של דבר יקחו לנו אותו. האם אחרי כל כך הרבה זמן שהוא אצלנו באמת בית המשפט יכול לקחת לנו אותו ולהשיב אותו להוריו הביולוגים שהתנערו ממנו ולא היו יכולים לגדל אותו?

עו"ד יערה רשף

אמא אומנת שלום, להורים הביולוגים זכות להתנגד לבקשה להכריז על הילד כבר אימוץ. יחד עם זאת, על ההורים להוכיח, כי הינם בעלי מסוגלות לגדל את הילד, כי המצב שבגינו נלקח מהם הילד היה זמני וכי הם קיבלו עזרה וימשיכו לקבל עזרה. במרבית המקרים, אם זה מנחם אותך, היד של הרווחה "לא קלה על ההדק" ובקשות לאימוץ מוגשות במקרים המתאימים לפי החוק ולפני הנסיבות. זכותם של ההורים הביולוגים להתנהג ולנהל את ההליך אך יחד עם זאת, בסופו של דבר, אני מאחלת לכל הצדדים כי טובת הקטין תכריע את ההליך כולו כי הוא החשוב מכולם. מאחלת הצלחה רבה, עו"ד יערה רשף.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אימוץ ילדים