גאי פודוליץ

דייר אינו משלם דמי שכירות, מסרב להתפנות, ונמצא ללא חוזה מעל שנה. מה עושים לפנות אותו בהקדם האפשרי?

בבעלותי דירה שגר בה כרגע דייר שאינו משלם דמי שכירות למעלה מ-4 חודשים. לאור אי התשלום, הוריתי לו לעזוב את הדירה אך הוא מסרב לפנות אותה. החוזה נגמר כבר למעלה מ6 שנים. כיום, הוא מסרב להכיר בכך שהוא חייב לשלם דמי שכירות על הדירה (כיוון שאין חוזה כביכול, אז אין שום מחויבות) קראתי שאפשר להגיש בקשה לפינוי דייר אך זהו תהליך ארוך של למעלה מ3 חודשים. בנוסף, לפנות אותו מהדירה אינו מבטיח את תשלום החוב שהדייר חייב לשלם עבור כל החודשים בהם גר בדירה ללא תשלום. מה עושים במקרה כזה? האם העובדה שהוא מתגורר ללא חוזה למעלה מ6 שנים יכולה לבוא נגדי? אשמח לייעוץ משפטי בהקדם. בתודה מראש

עו"ד ונוטריון גולן גדליה

שלום רב, עלייך לפנות לעו"ד שמתמחה במקרקעין ובפינוי דיירים. בהתאם יש להגיש כתב תביעה בהליך מקוצר לפינוי דייר. היה לי מקרה דומה של דייר סרבן שהחזיק בנכס משנת 1998 ללא הסכם ובסופו של יום לאחר מס' חודשים התקבל פסק דין לפינוי. אשמח לעזור, עו"ד ונוטריון גולן גדליה, מנהל הפורום טל': 03-5444460

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פינוי שוכר