מנהלי הפורום
פינוי שוכר ממשכיר חדש ללא חוזה
שלום, לפני כ3 חודשים בערך מכר המשכיר שלי שאיתו עשיתי חוזה את הדירה. התכוננתי לחפש דירה חדשה אך לפני כחודש וחצי כתב לי הקונה בהודעה שאין לו בעיה שאשאר בדירה בשנים הקרובות מפני שהוא לא מעוניין לעבור כרגע. אוסיף שהוא התעניין כחודש לפני שליחת ההודעה בחוזה הישן שלי ובסכום השכירות שאני משלם, הפנתי אותו לבעל הדירה שלי הקודם. לפני כשבועיים הודיע לי הקונה שאני צריך לפנות את הדירה עד סוף אוגוסט. היום הוא מודיע לי שיש לי עד 15.8 ולא עד סוף חודש. אין לי חוזה איתו והכל נעשה ע"י הודעות כתובות בנייד. הוא אמר שאם אני רוצה להמשיך אני צריך לשלם לו שכירות 1700 שח לעומת 1200 ששילמתי למשכיר הקודם, למרות שהוא היה צריך לבדוק כמה שילמתי בעבר והאם מתאים לי להישאר, לפני שהוא שולח לי את ההודעה הראשונה שמסכים שאשאר. אשמח לעזרה מהן זכויותיי, האם אני צריך לשלם את הסכום החדש והאם אני חייב לצאת עד 15.8? תודה.

שלום משה, במקרה שלך, גם אם לא נחתם חוזה חדש, ברגע שאתה ממשיך להתגורר בדירה ולשלם שכר דירה – נוצר מצב שנקרא "חוזה שכירות מתחדש" (מעין הארכה של החוזה הקודם בתנאים דומים). לכן כל עוד אתה מחזיק בנכס, אתה מחויב לשלם שכר דירה עד למועד הפינוי שנקבע – 15.8. המשכיר אינו רשאי לדרוש ממך לשלם מראש עד סוף אוגוסט אם ההסכמה הייתה שתפנה ב־15.8. לכל היותר, אתה מחויב לשלם בעד התקופה בפועל שבה אתה גר בדירה. אם כבר שילמת מעבר לתאריך הזה, ניתן לדרוש החזר. לסיכום: חובתך לשלם שכר דירה עד ל־15.8 בלבד, ולא מעבר לכך. כדי למנוע אי־הבנות מול המשכיר או הרוכש החדש של הדירה, מומלץ מאוד לתעד בכתב את סיכום הדברים ולשקול פנייה לעורך דין שיסייע לך לוודא שהפינוי יתבצע בצורה חלקה ושלא יוטלו עליך דרישות מיותרות. עורך דין מאור גרצנשטיין מנהל פורום פינוי מושכר ובעל משרד עורכי דין