מנהלי הפורום

עו"ד מאור גרצנשטיין

עו"ד מאור גרצנשטיין

דיני מיסים, מקרקעין ונדל"ן, דיני משפחה וגירושין, גישור

קביעת פגישה
0534797482
חזרה לפורום

בעל הבית לא מחזיר את הצ׳קים

תומ
תומר לוי

שלום לחברי הפורום, סיימתי חוזה של שנה,לאחר סיום החוזה ביצעתי העברת משלמים ווידאתי שאין שום חוב בשום רשות. אני כל הזמן במרדף אחריי הבעל בית והמתווך לקבלת הצ’קים שלי בחזרה כולל צ׳ק עירבון של 10,000 ש״ח. מאז סיום החוזה עברו למעלה מחודשיים,מתחיל להימאס לי לקבל את אותם דחיות/תירוצים. האם יש משהו שאני יכול לעשות בנידון מבחינה משפטית? תודה

RE:
עו"ד מאור גרצנשטיין
עו"ד מאור גרצנשטיין

שלום תומר, צ’ק ערבות שנמסר לבעל הדירה נועד להבטיח תשלומים וחיובים בתקופת השכירות בלבד. ברגע שסיימת את החוזה, שילמת את כל החשבונות ואין חובות פתוחים – אין סיבה חוקית שבעל הדירה יחזיק בצ’ק. למעשה, החזקת הצ’ק במצב הזה עלולה להיחשב כהתנהלות שלא כדין. מה ניתן לעשות? ראשית, שלח דרישה כתובה מסודרת להחזרת הצ’ק (מומלץ בדואר רשום או בהודעה מתועדת). אם הצ’ק לא יוחזר, תוכל לשקול להגיש תביעה כספית לבית המשפט – בין אם בתביעות קטנות (עד 36,000 ₪) ובין אם בבית משפט השלום אם יידרשו גם פיצויים נוספים. במקביל, כדי למנוע הפקדה עתידית, באפשרותך לפנות לבנק ולבקש ביטול של הצ’ק. במקרים כאלה עורך דין שמתמחה בשכירות ובפינוי מושכר יכול לזרז את התהליך, לנסח עבורך דרישה משפטית ולהגדיל את הסיכוי שהצ’ק יוחזר בלי להיגרר להליכים ארוכים. עורך דין מאור גרצנשטיין מנהל פורום פינוי מושכר ובעל משרד עורכי דין