אביבה

פינוי שוכר מהדירה שלנו

שלום אנחנו משכירים דירה 4 שנים לאותו הדייר. הודענו לדייר 3 חודשים לפני שמסתיים לו החוזה שלא נוכל להאריך את החוזה מכיוון שאנחנו רוצים לתת לבת שלנו לגור בדירה. חודש לפני הפינוי הוא אמר שלא יוכל לפנות את הדירה כי לא מוצא דירה אחרת. אין לנו אפשרות לתת לו לגור בדירה עוד מס' חודשים עד שימצא דירה אחרת והודענו לנו 3 חודשים מראש. מה עלינו לעשות כדי לפנות אותו מהדירה בכמה שפחות הליכים משפטיים?

קובי בני, עו"ד

לצערי הקשיים של הדייר לאתר דירה אחרת אינם יכולים לבוע על חשבון זכויותיכם להשתמש בדירה כרצונכם ואין הוא יכול לכפות עליכם להמשיך ולהשכירלו את הנכס. אשר על כן, ובשלב ראשון יש לכתוב מכתב התראה (רצוי באמצעות עורך דין) המורה לדייר לפנות את הדירה ובמידה שאינה מפנה אותה יעמדו לכם הזכויות לממש את הבטחות שבידכם (שטר חוב או ערבות בנקאית אם ישנה). זאת ועוד, אם הוא לא מפנה את הדירה בתוך פרק הזמן הנקוב במכתב יש להגיש תביעה לפינוי המושכר בבית המשפט, כיום ישנו הליך מזורז יחסית לפינוי המושכר אשר כדאי לעשות בו שימוש. בביצוע פעולות אלו מומלץ לשכור עורך דין הבקיא בתחום בהצלחה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פינוי שוכר