דלית

החלפת מנעול בדירה של שוכר לא משלם

השכרתי נכס שבבעלותי ובמעמד החתימה השוכר החדש נתן לי 12 צ'קים. הצ'ק הרביעי חזר והשוכר לא משלם לי במזומן וגם לא את החשמל. הוא לא נמצא רוב היממה בדירה ומתעלם משיחות הטלפון שלי. בחוזה כתוב במפורש שיש לי הזכות להוציא את הדברים שלו מהדירה במקרה שהוא לא משלם. האם אני יכולה להחליף גם מנעול?

קובי בני, עו"ד

במקרים רבים בחוזי השכירות ישנם הוראות המאפשרות לכאורה לבעל הדירה לפעול בכח ו/או לנתק את הדירה מחשמל/ מים/ החלפת מנעול וכד' במקרה של הפרת הסכם. בפועל קבעה הפסיקה כי הוראות שכאלו גם אם מופיעות בהסכם השכירות אינן חוקיות ופינוי בכח ו/או ניתוק הדיור ו/או החלפת המנעולים יתכן רק במקרה של פולש חדש לדירה ולא במקרה של שוכר שנכנס בעקבות הסכם שכירות לנכס. הלכה למעשה על מנת לפנות את הדייר מהדירה יש להגיש נגדו תביעה לפינוי מושכר בבית המשפט המוסמך על מנת שבית המשפט יתן צו פינוי, ורק לאחר מכן ניתן יהיה לפנות את הדייר. כדאי לפנות לקבלת ייעוץ משפטי טרם הגשת תביעה לפינוי מושכר

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פינוי שוכר