שמואל ג

פינוי שאריות חפצים לאחר עזיבת דירה

שלום! בבעלותי דירה השוכרים שלי הפסיקו לשלם חשבונות. מפה לשם, כעת הם הודיעו לי שהם עזבו את הדירה (כנראה נכון, אין אורות בדירה כמה שבועות). קבענו ביננו שהשוכרים ימסרו לי את הנכס לפני כשבועיים, אך הם לא עומדים בהתחייבות זאת. בהנחה שהם לא מתגוררים בנכס יותר אלא, כי הוא משמש כמחסן לחפצים - מה האפשרויות הריאליות שלי? בכוונתי לפרוץ לדירה ולהחליף מנעול. אני לא מתכוון לזרוק חפצים לרחוב או משהו, פשוט להכנס לדירה ולהכין אותה להשכרה. לצבוע, לסייד וכו. תוך כדי לתת הזדמנות ראויה לאנשים לאסוף את שארית המטלטלין שלהם. אני מבין שפעולה כזאת לא מעוגנת בחוק, אבל אני מבין שאם אלך לכיוון של תביעה וכיוצ"ב אשלם כספים לא מבוטלים. אני חושב שאם מדובר בעלות נזקים כספיים שאני עלול לשאת בה בעקבות תביעה מצד השוכרים, אני מוכן לקחת את הסיכון. אינני רוצה, אם זאת, לערב בנושא משטרה\תיק\נושאים פליליים. האם קיים חשש כזה במקרה שלי?

item.Author מנהל הפורום עו"ד אברהם חדידה

שלם שמואל לא ברור משאלתך האם הם הפסיקו לשלם את השכירות? האם ישנה אפשרות על פי החוזה לצאת בהודעה מראש והאם זה צריך להיות בכתב?בכל מקרה אם אתה רוצה להוציא את השוכרים שלך צריך לפנות להליך של תביעה לפינוי מושכר, אם אתה בטוח שהם לא בנכס יותר תיכנס לדירה אך אם יש שם ציוד שלהם ותוציא אותו החוצה אתה יכול לעמוד בפני תביעה על הנזק, לגבי החשש שלך מהליך פלילי סביר להניח שאם תגיע משטרה הם לא יתעסקו בזה כי מדובר בסכסוך עסקי/אזרחי.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פינוי שוכר