עמיר

דייר לא מוכן לפנות את הדירה בזמן למרות החוזה ומאיים לתבוע אותי

לפני שנה אני והדייר שהשכיר דירה שלי חתמנו על חוזה. נגמרה השנה ויש לי דייר אחר שאני מעוניין שיגור בדירה וכפי שכתוב בחוזה הודעתי לדייר חודשיים מראש שאני לא מתכוון לחדש את החוזה. הדייר הודיע לי שהוא לא מתכוון לעזוב עדיין מכיוון שלא מצא דירה והפתעתי אותו שאני לא מאריך לו את החוזה ושהוא לא יספיק למצוא דירה אחרת בזמן כ"כ קצר. הוא איים עליי שאם לא אתן לו ארכה של עוד חודש לפחות הוא יתבע אותי כי הוא הקליט אותי כשחתמנו על החוזה והיו דברים שאמרתי לו בע"פ שהם לא כך כתובים בחוזה. האם הוא יכול לתבוע אותי על הקלטה שבוצעה ללא ידיעתי? האם הוא יכול לתבוע אותי על הסכמה בע"פ ולא תואמת את מה שכתוב בחוזה למרות שחתם על החוזה? למה יש יותר משקל - לחוזה בע"פ או לחוזה בכתב? האם לאור הסיבות שהוא טוען שהן לטובתו אני לא יכול לסלק אותו מביתי? בחוזה כתוב שזכותי להוציא אותו מהדירה ושאם הוא לא מפנה את הדירה בזמן הוא צריך לשלם כסף על כל יום שהוא מתעכב לצאת. מה אם הוא לא ישלם לי?

עו"ד שרון אלה כהן

שלום רב חוזה בכתב מהווה אסמכתא למה שסוכם בניכם יש צורך לבדוק האם נכתב בחוזה שהוא מבטל כל הסכם אחר שנעשה ? במידה והשוכר לא יפנה את הדירה במועד ניתן לפנות להליך של פינוי מושכר בבית משפט, כמו כן בהנחה ולא ישלם ניתן לתבוע גם בסוגיה זו.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פינוי שוכר