נועה

בן זוג זר וישראלית אישור שהייה חוקית

שלום, אני ישראלית ובן זוגי אזרח ספרד. הוא שהה שנה וחצי בישראל באשרת ב1 מאחר ועבד באופן חוקי כאן. האשרה פגה. 1. איזו אשרה נכון עבורנו לבקש בשבילו ממשרד הפנים כדי ישוכל לחיות ולעבוד בישראל באופן חוקי? אחנו לא מעוניינים "לנצל" את המדינה, פחות חשוב לו לקבל דרכון וזכויות מלאות של אזרח. בעיקר חשוב נושא אשרת העבודה וביטוח רפואי 2. האם "תעודת זוגיות" של משפחה חדשה מוכרת על ידי משרד הפנים? שנינו לא מתים על מוסד הנישואין ובעיקר רוצים לחיות יחד בשלום. 3. האם יש מסמכים או גישה שמומלצת לאמץ מול משרד הפנים כדי לקדם את הנושא באופן חיובי? תודה!

עו"ד מיכאל דקר

נועה שלום, 1. אני מציע כי תקבעי תור ללשכה הקרובה לביתך ותבקשי לפתוח בהליך להסדרת מעמדו מתוקף נוהל חיים משותפים כידועים בציבור 5.2.0009 - ראי מידע בלינק למטה. בשלב הראשוני בן הזוג יקבל אשרת ב-2 ולאחר שמשרד הפנים השתכנע כי הזוגיות כנה ואמיתית הוא אמור לקבל אשרת ב-1. כל עוד בן זוגך לא שהה בישראל באופן לא חוקי אין לכך השפעה על התהליך. 2. תעודת נישואין מ"משפחה חדשה" אינה מוכרת על ידי משרד הפנים אך כן מהווה אינדיקציה לחיים משותפים. 3. כאשר מגיעים למשרד הפנים חובה להביא את כל המסמכים, זו הדרך היחידה בה ניתן לצמצם את זמן הטיפול בבקשה. https://lawoffice.org.il/%D7%A0%D7%95%D7%94%D7%9C-%D7%97%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%A9%D7%95%D7%AA%D7%A4%D7%99%D7%9D/ אשמח לסייע לכם בהליך, בברכה, עו"ד מיכאל דקר

נועה

תודה רבה על התשובה. הבהרה לגבי המסמכים, אם לא חל כל שינוי בשם/מעמד וכד' האם עדיין צריך להביא אישור מרשות מקומית במדינת המוצא? או רק תעודת לידה מקורית ותעודת יושר? בברכה, נועה

עו"ד מיכאל דקר

נועה, אם השם לא שונה אז אין צורך. אבל כן צריך אישור על מצב נוכחי וקודם. בברכה, עו"ד מיכאל דקר משרד עורכי דין - כהן, דקר, פקס וברוש

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אזרחות ישראלית והסדרת מעמד של זרים בישראל