סיגלית

שאלה בנוגע לאשרה הומנוטרית

שלום, בחור איטלקי לא יהודי, נפרד מבת זוגתו הישראלית (לא נישאו), יש להם ילד משותף. הוא נמצא בארץ כחמש שנים, אשרה א'5. כעת מבקש לבדוק מה הסיכויים, וכיצד להגדיל אותם, שהוא ישאר בארץ כדי להמשיך את חייו עם בנו בארץ, ללא תלות בבת זוג ישראלית (שכאמור נפרדו). אלו פרמטרים משרד הפנים בודק? הוא עובד ומפרנס גם את בת זוגתו לשעבר שאינה יציבה מבחינה נפשית, האם ניתן "להשתמש" בנתונים אלה כנקודות זכות עבורו, שכן יתכן ובנו ילקח ע"י הרווחה אם האם אינה כשירה? האם יכול לקרות מצב שמשרד הפנים לא מאשר תושבות קבע או אפילו אשרה על הבסיס שיש ילד בתמונה, והאבא יאלץ להיקרע מבנו ויגורש מהארץ? וכיצד ניגשים לבקש אשרה על בסיס הומנוטרי? תודה רבה!

עו"ד מיכאל דקר

סיגלית שלום, מכיוון שאין לי את כל הפרטים המלאים יכול להיות שהתשובה שלי לא תהיה מדוייקת. לפי מה שתיארת לי ובמידה והבחור האיטלקי היה בתהליך הסדרת מעמד מתוקף היותו בן זוג לישראלית כאשר בן הזוג עבר מעל למחצית מתקופת ההליך המדורג (מרגע קבלת א'5), נראה כי המקרה שלו מאפשר פנייה לוועדה הומניטרית, לפי נוהל 5.2.0017. על מנת לחזק את הבקשה מול הוועדה ההומניטארית חשוב להביא הוכחות לקשר קבוע ורציף בין האבא לילד. מומלץ להביא מכתבים של עובד סוציאלי ופסיכולוג המעידים על הקשר וחשיבות האב בחיי בנו אשמח לסייע לכם בהליך, 03-3724722 בברכה, עו"ד מיכאל דקר

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אזרחות ישראלית והסדרת מעמד של זרים בישראל