רפאל

התייעצות לגבי מועד התחלת תהליך של חיים משותפים

שלום רב, בת זוגתי הגיע לארץ בפעם הראשונה עם ויזת תייר וזמן השהות בישראל היה לפרק זמן של כמעט חודשיים. בימים האחרונים חזרה לארץ הולדה (תושבת ארגנטינה) וברצונה להגיע שוב עוד כחודשיים לארץ בפעם השנייה להמשך מערכת היחסים בישראל. השאלות שלי הן: האם כדאי לחכות למועד הגעתה לארץ ובזמן שהיא בארץ להתחיל תהליך של חיים משותפים מול משרד הפנים? האם זה אפשרי להתחיל את התהליך בזמן שהיא נמצאת בארץ עם ויזת תייר? אם כן, האם יש סיכון גבוהה במעמד הכניסה לארץ לסירוב וזאת משום שהיא שהתה פה כמעט חודשיים ולאחר חודשיים בלבד חוזרת שוב? והאם גילה מהווה פקטור חיובי או שלילי במתן החלטת משרד הפנים האם לסרב את כניסתה (בת 25). חשוב לי לציין שאני נמנע מלהתחיל את התהליך בזמן שהיא לא נמצאת פה, זאת היות שלמיטב ידיעתי במידה ואני מתחיל את התהליך כאשר היא אינה נמצאת בישראל היא לא תוכל להיכנס לארץ בפעם השניה רק עד קבלת האישור ממשרד הפנים וזהו תהליך שלוקח מספר רב של חודשים. תודה מראש.

עו"ד מיכאל דקר

רפאל שלום, לשאלתך הראשונה - האם כדאי לחכות למועד הגעתה לארץ ובזמן שהיא בארץ להתחיל תהליך של חיים משותפים מול משרד הפנים? תשובה - אם תחכה למועד הגעתה לארץ קיים סיכוי גדול שכניסתה תסורב ואז המצב מסתבך. הסרת חסמי כניסה יכולה לקחת זמן וזה עוד הליך שיעכב את הגעתה ארצה. ההמלצה שלי היא פשוט להתחיל את התהליך מארגנטינה ולהגיש בקשה מסודרת לזימון בת הזוג. לשאלתך השניה - האם זה אפשרי להתחיל את התהליך בזמן שהיא נמצאת בארץ עם ויזת תייר? תשובה - כן, לאחר שהיא מגיעה לארץ היא מקבלת ויזת תייר ולאחר שנפתח תיק חיים משותפים הויזה שלה משודרגת ל- ב'1 לשנה. אשמח לסייע לכם בתהליך 03-3724722 בברכה, עו"ד מיכאל דקר

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אזרחות ישראלית והסדרת מעמד של זרים בישראל