טל

קבלת אזרחות במידה ויש תיק במשטרה

שלום רב, חברה שלי עוברת תהליך גיור במסלול מיוחד כתיירת עם אישור בוועדת חריגים משותפת של משרד הפנים ורבנות. לאחר סיום תהליך הגיור היא אמורה לקבל גם אזרחות. לפני כמה ימים פתחו לה תיק במשטרה עם חשד תקיפה של בן זוג שנמצא כרגע תחת חקירה. ורוב הסיכויים התיק ייסגר מחוסר עניין לציבור (עפ"י יעוץ עם עורך דין). במידה שבסיום תהליך הגיור ולקראת קבלת האזרחות יהיה לה תיק פתוח במשטרה, האם זה יכול להזיק בתהליך קבלת האזרחות ואיך? ומה קורה במידה ובסיום התהליך התיק כבר ייסגר אבל כן יהיה רישום מחוסר עניין לציבור? אודה לקבלת תשובה ויעוץ אישי תודה מראש

עו"ד מיכאל דקר

שלום רב, היעדר עבר פלילי הוא אחד התנאים לקבלת אזרחות ישראלית, יחד עם זאת כמובן שמשרד הפנים בוחן את נושא היות המתאזרח בגדר "סכנה לשלום הציבור", לכן בודקים את סוג הרישום הפלילי, סיכויים לחזרה על העבירה וכדומה. הייתי ממליץ לנסות למחוק את הרישום לחלוטין אם אפשר שלא יהיה רישום פלילי כלל זה עדיף, אבל להערכתי באם מדובר בעבירה חד פעמית והתיק ייסגר מחוסר עניין לציבור, אז אין סיבה לא להעניק אזרחות. קשה לצפות מראש את ההחלטות של פקידי משרד הפנים בעניינים כאלה, אבל אם הבקשה לאזרחות תסורב ניתן יהיה לנקוט בהליכים משפטיים. אשמח לסייע לחברתך, 03-3724722 בברכה, עו"ד מיכאל דקר

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אזרחות ישראלית והסדרת מעמד של זרים בישראל