מוחמד עכאשה

תינוק שנולד בחו׳ל.,.......

נולד לי תוניק באוסטרליה אני אזרח ישראלי ואשתי אוסטרלית. מה התהליך שאני צריך לעשות כדי שהבן שלי יחיה בישראל כאזרח? כמה זמן ו כמה עולה?<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

עו"ד מיכאל דקר

שלום מוחמד, מזל טוב, ותודה על פנייתך. ראשית, ובשל השפעת הדת היהודית על אופייה של מדינת ישראל (מדינה יהודית ודמוקרטית), על מנת לבצע בדיקת רקמות יש צורך בהוראה מפורשת של שופט בית משפט לענייני משפחה אשר יפנה את ההורה והילדים למעבדות מורשות בנושא, ולצורך כך יש צורך להגיש תביעת אבהות בפני בית משפט לענייני משפחה. על מנת להגיש תביעת אבהות מוסכמת, יהיה זה מן הצורך להשיג את הסכמת שני ההורים להגשת התביעה, ושני ההורים יצטרכו לחתום על תצהיר המאשר את העובדות הרלוונטיות מאחורי האמונה שהילדים המשותפים הם אכן הצאצאים הביולוגיים של אותם ההורים. לאחר מכן, היועץ המשפטי לממשלה יגיש את עמדתו בנושא, ובית המשפט לענייני משפחה יורה למעבדה מורשית לשלוח זימון לצורך בדיקת רקמות, ואם תוצאות המעבדה תהינה חיוביות, יוציא בית המשפט לענייני משפחה תחת ידו פסק אבהות. חשוב לציין כי במקרה שלך בו אתם נמצאים בחו"ל, הבדיקה עצמה נערכת בנציגות ישראל בחו"ל. בתביעות אבהות קודמות של משרדי שנערכו לפי נוהל חו"ל הטיפול ארך עד חצי שנה, היו מקרים שאפילו לפני. שנית, ולאחר שמוציא בית המשפט לענייני משפחה תחת ידו פסק אבהות, ניתן יהיה לאחר מכן לעדכן את כל המסמכים הרלוונטיים שמנפיקה רשות האוכלוסין (תעודת לידה, ספחי תעודת הזהות, וכיוצ״ב). שלישית, משרדי ישמח לעזור לכם לקדם הליך זה, על מנת שאוכל לתת לך הצעת מחיר אנא שלח מייל אל office@lawoffice.org.il אל תהסס לפנות אלינו עם כל שאלה ו/או הבהרה ביחס לנ״ל. שבוע נפלא! עו"ד מיכאל דקר

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אזרחות ישראלית והסדרת מעמד של זרים בישראל