שמור במערכת

המשך שאלה. תודה על תשובתך

אם כך רציתי לשאול. האם יכול להיות שהאזרח הישראלי מתחזה לתושב ישראל על מנת שלא יהיו לו בעיות בהחזקת הדירה שבבעלותו מכיוון שבטאבו כתוב לגבי דירה זו שאסור להעביר לזרים וההעברה בוצעה שאותו אזרח לא היה תושב ישראל (אבל היה אזרח ישראלי), מדירה חכורה בידי קק"ל לדירה בבעלות אותו אזרח. האם ידוע לך האם מדובר בתופעה נפוצה ? האם מדובר בעבירה (פלילית או לא) של אותו בעל דירה ? לדעתי גם ההעברה לסטטוס של דירה חכורה לאותו אזרח בוצעה שהיה תושב חוץ אבל את זה אינני יודע.

עו"ד מיכאל דקר

שלום רב, נראה כי אתה מתבלבל בין מושג המשפטי "אזרח" לבין המושג "תושב". אזרחות ישראלית לא מתבטלת אף פעם, אלא אם כן מחליט האזרח לוותר על האזרחות, או נסיבות חריגות ביותר בהם המדינה מבטלת לאזרח את מעמדו. לעומת זאת, תושבות ישראלית תלויה בישיבת קבע וקיום מרכז חיים בישראל. לכן, אזרח ישראלי אשר שוהה באופן קבוע בחו"ל ממשיך להחזיק באזרחות ודרכון ישראלי, אולם מעמדו כתושב פוקע. השלכות לביטול מעמד תושב קבע הן: הפסקת תשלום ביטוח לאומי, ביטוח בריאות וכד'. לענות לשאלתך, אזרח ישראלי בכל מקרה לא נחשב זר, גם אם אינו נחשב יותר תושב ישראל. בברכה, עו"ד מיכאל דקר

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אזרחות ישראלית והסדרת מעמד של זרים בישראל