משפטי– זאפ
חזרה לפורום

שאלות בנוגע לילדים שלא נולדו בארץ

קרן
קרן

שלום אני ובעלי עזבנו את ישראל לפני 14 שנה שלושת ילדנו לא נולדו בארץ ואין להם אזרחות ישראלית בקיץ הקרוב נגיע לארץ והזהירו אותי ואני לא יודעת אם זה נכון שלא יתנו לנו להיכנס אם אין לילדים אזרחות ישראלית? אם נרצה להוציא בשבילם אזרחות ישראלית האם הבנים שלי יצטרכו לשרת בצה"ל?

RE:
עו&
עו"ד עופר אקשטיין

אני סבור כי ילדיכם יכנסו לארץ באשרת תייר וכי ניתן להסדיר את האזרחות הישראלית במשרד הפנים בצירוף המסמכים הנדרשים. לעניין השירות בצה"ל, לא ברור באם כוונתכם להשתקע בישראל ו/או לעזוב בכל מקרה לאחר קבלת אזרחות יש להסדיר את נושא הגייוס עם צה"ל. בכל מקרה מומלץ להפגש עם עו"ד המתמחה בנושא בטרם הגשת בקשת אזרחות עבור הילדים. באם אתם אזרחים ישראלים ניתן להגיש בקשת אזרחות עבור הילדים בחו"ל.

RE:RE:
קרן
קרן

תודה על התשובה המהירה אנחנו נגיע בקיץ לביקור. אין בכוונתנו לחזור לארץ בשנים הקרובות. האם אנחנו צריכים להסדיר בכל מקרה את נושא הגיוס? איפה אנחנו צריכים להסדיר את נושא ביטול הגיוס?

RE:RE:RE:
עו&
עו"ד עופר אקשטיין

באם אתם מעונינים להסדיר את אזרחות ילדיכם. עליכם להסדיר גם את נושא הגיוס בלשכת הגיוס הסמוכה אליכם.