שרון

הארכת שהות עובדת זרה סיעודית

אימי ז"ל נפטרה לאחרונה. היתה לה עובדת זרה סיעודית שטיפלה בה אך סייעה גם לאבי. אבי נותר לבד ומעוניין להמשיך להעסיק אותה עבור עצמו, כי הוא קשיש בגיל 86 שנזקק לעזרה בחיי היום יום והתרגל לקבל את הסיוע שלה, אחרי נסיון רע מאד עם עובדת זרה אחרת שלא צלח. הבעיה - העובדת נמצאת מעל 7 שנים בארץ והתחייבה שזו העבודה האחרונה שלה כאן. האם ניתן להשאיר אותה בבית הורי בכל זאת עבור אבי, במקום להתחיל הליך מתיש חדש של חיפוש עובדת זרה מתאימה?

עו"ד מיכאל דקר

שלום רב שרון, הארכת הויזה שלה מאוד בעייתית מכיוון שהיא עברה את התקופה המקסימלית של 51 חודשים ונמצאת בארץ מעל ל80 חודשים. יש אפשרות להגיש בקשה לועדה המייעצת לשר להאריך את הרישיון מטעמים הומניטארים מיוחדים, וזה מצריך הוכחה כי עזיבת המטפלת תגרום לפגיעה קשה באביך. חשוב לי לציין שנוכחות בארץ מעל למס החודשים שמצוין בנוהל והעובדה כי לאמא שלך היה היתר להחזיק עובד זר ולא לאבא שלך מסבכת את הנושא. בברכה, עו"ד מיכאל דקר.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אזרחות ישראלית והסדרת מעמד של זרים בישראל