בועז

רישום פטנט על מיזם אינטרנטי בהקמה

הי, אני בשלבי הקמה של מיזם אינטרנטי, איך אני רושם עליו פטנט. תודה

עו"ד אמיר פלמרי

שלום בועז, השאלה הינה כללית ועל מנת לענות במדויק יש צורך במידע נוסף אודות האתר. חוק הפטנטים מגדיר אמצאה כשירת פטנט כאמצאה, בין שהיא מוצר ובין שהיא תהליך בכל תחום טכנולוגי, שהיא חדשה, מועילה, ניתנת לשימוש ויש בה התקדמות המצאתית. ראשית, אם כן, יש לבחון האם ישנו באתר אלמנט טכנולוגי חדש בר רישום פטנט (לדוגמא, שיטה לטיפול בבסיס נתונים) אשר עומד במבחן של חוק הפטנטים. במידה ואין חידוש טכנולוגי, והאתר מבוסס על חומר אינפורמטיבי ו/או שיטות שיווק חדשניות, אזי לא ניתן יהיה לרשום פטנט ובמקרה כזה יש לבדוק האם ישנם אלמנטים אחרים באתר (לדוגמא עיצוב האתר), אשר יכולים להיות מוגנים בכפוף לחוק זכויות יוצרים. מומלץ לפנות לעורך פטנטים אשר בקיא בתחום על מנת לקבל יעוץ מפורט לגבי האפשרויות העומדות בפניך. * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. בברכה,

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני אינטרנט ואפליקציות