טל

אחד המתחרים העלה לאוויר אתר אינטרנט שדומה לאתר שלי

גיליתי שאחד המתחרים שלי העלה לאויר אתר אינטרנט שמאד דומה לאתר שלי (גם בעיצוב וגם בתכנים) מה עליי לעשות כדי להוריד אותו?

עו"ד אמיר פלמרי

טל שלום, אני מניח שלא נרשם פטנט על אלמנט טכנולוגי כלשהו הקשור לאתר. אולם עדיין יכולים להיות אלמנטים ייחודיים ומקוריים בעיצוב האתר אשר יכולים להיות מוגנים בזכויות יוצרים או רשומים כסימן מסחר (במידה ונרשמו) וניתן לתבוע בגין הפרתם. כמו כן, סעיף 1 לחוק עוולות מסחריות קובע כי לא יגרום עוסק לכך שנכס שהוא מוכר או שירות שהוא נותן, ייחשבו בטעות כנכס או כשירות של עוסק אחר או כנכס או כשירות שיש להם קשר לעוסק אחר. במידה והאתר של המתחרים יכול להטעות לקוחות פוטנציאלים, ניתן לטעון לגניבת עין בהתאם לסעיף 1 המוזכר לעיל. יש לבחון את שני האתרים על מנת לקבל תמונה מוגדרת יותר לגבי האפשרויות העומדות בפנייך ולפיכך מומלץ לפנות לעורך דין העוסק בתחום לשם קבלת חוות דעת מפורטת. * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. בברכה,

עו"ד אמיר פלמרי

טל שלום, אני מניח שלא נרשם פטנט על אלמנט כלשהו באתר. במידה ולא, ישנם אלמנטים שונים באתר אשר יכולים להיות מוגנים בכפוף לחוק זכויות יוצרים. כמו כן, על פי סעיף 1 (גניבת עין) לחוק עוולות מסחריות לא יגרום עוסק לכך שנכס שהוא מוכר או שירות שהוא נותן, ייחשבו בטעות כנכס או כשירות של עוסק אחר או כנכס או כשירות שיש להם קשר לעוסק אחר. במידה והאתר המתחרה עוסק בתחום דומה בו עוסק האתר שלך ובמידה והאתר דומה במהותו (עיצוב, צבעים וכו') לאתר שלך, אזי נראה כי ניתן לפעול להסרתו. בכל מקרה מומלץ לפנות לעורך דין לקבת ייעוץ מפורט יותר לגבי האפשרויות העומדות בפניך. * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. בברכה,

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני אינטרנט ואפליקציות