עידן

פרסום תוכן בבלוג בנושא בריאות, תזונה וחיטוב

מדובר על אתר בנושאי בריאות, פיטנס ותזונה שמכוון לחוץ לארץ, אתר בינלאומי. 1)האם זה בסדר לקחת ציטוט של רופא מהאתר של אוניברסיטת הווארד (לדוגמה) או ציטוט מכל אתר אחר ולהוסיף אותו לכתבה שלי? *כמובן שאציין את שם הרופא/ה. 2) מבחינת הצהרות בריאותיות, האם מותר לי לכתוב למשל: "ככל שתשתו יותר מים תהליך חילוף החומרים שלכם יהיה מהיר יותר, וכתוצאה מזה תרדו במשקל." או "אכילת כף אחת של זרעי צ'יה ביום תגרום לכם ל: יותר אנרגיה, יותר ברזל, אספקה של אומגה שלוש ומזרזת את חילוף החומרים כך שהיא גם מזרזרת את הירידה במשקל." כרגע אני מבסס את הדברים שאני כותב ע"י מחקרים, אני מציין איפה המחקר פורסם מה התוצאות וכו'. השאלה היא האם אני חייב לציין מה הם המחקרים או מאיפה הם? או שאני יכול לכתוב למשל: "מחקרים מצאו כי 30 ד"ק הליכה ביום......" במקום: "מחקר מאוניברסטיאת קליפורניה שפורסם ב-....... מצא כי....." 3) האם ההצהרה הנ"ל מספיקה?: " ' ' הינו אתר אינטרנט המכיל תכנים איכותיים בנושאי בריאות. כל המידע והתכנים המופיעים באתר נועדו למטרת עיון בלבד ואינם מהווים המלצה רפואית, חוות דעת או תחליף להתייעצות עם מומחה. השימוש באתר אינו מחליף את אחריות המשתמש והגולש לקבלת ייעוץ על ידי גורם רפואי מוסמך ובכפוף לתקנון האתר." 4) האם מותר לפרסם מידע כמו תפריט יומי? לדוגמה: "התפריט החודשי שיעזור לכם לרזות ולשמור על הבריאות בטופ בו זמנית" או שמבחינה משפטית צריך להיות תזונאי בשביל זה ?

עו"ד אמיר פלמרי

עידן שלום, במידה ואתה מצטט רופא ספציפי ו/או לוקח מעתיק חומר מאתר כלשהו (כפי שציינת מאתר אוניברסיטאי) ללא הסכמתם, הינך מסתכן בהפרה של זכויות יוצרים. לעניין שאלתך השנייה והאחרונה, מאד לא מומלץ לפרסם מידע אשר אינו מבוסס במיוחד אם אין לך הסמכה פורמלית (הסמכה לתזונאי, נטורופת וכו'). לעניין שאלה 3, ההצהרה הנ"ל לחלוטין אינה מספיקה. כמו כן, אינני יודע מהו תקנון האתר. אני ממליץ, בטרם עליית האתר לאויר, לפנות לעו"ד שייתן לך את הכלים וההנחיות המקצועיות שיגנו עליך משפטית במקרה הצורך. * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. בברכה,

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני אינטרנט ואפליקציות