מאיה

פרסמתי תמונות בבלוג ונדרשתי להסיר אותן ולשלם 2000 אירו

שלום, פתחתי בלוג העוסק בכלבים והעליתי מס' תמונות של כלבים מסוגים שונים. להפתעתי קבלתי במייל דרישה להוריד לאלתר את אחת התמונות ולשלם פיצוי בסך 2000 אירו. לתומי חשבתי כי התמונה נלקחה מאתר המאפשר הורדת תמונות בחינם. מה עליי לעשות?

עו"ד אמיר פלמרי

מאיה שלום, תמונה הינה יצירה אומנותית ובכפוף לחוק שימוש בתמונה ללא אישור היוצר או בעל זכות היוצרים בתמונה מהווה הפרה. ראשית, כדאי להוריד את התמונה מהבלוג (אם טרם עשית זאת). שנית, יש לבדוק את תנאי השימוש של האתר ממנו נלקחה התמונה ולוודא שאכן אין רשות לעשות כל שימוש בתמונות המופיעות בו. לעניין הפיצוי, בשלב זה לא מומלץ למהר לשלם. רצוי לפנות לעו"ד על מנת לקבל חוות דעת פרטנית. * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. בברכה, עו"ד אמיר פלמרי

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני אינטרנט ואפליקציות