יפית

העלאת תמונות של תלמידי בית ספר לפייסבוק לחשבון עסקי

ביתי לומדת בבית ספר יסוד במרכז הארץ במגמת מחול. המורה פתחה בית ספר למחול אחר הצהריים במתנ"ס העירוני. בנוסף פתחה המורה משתמש בפייסבוק ששמו בית הספר למחול (לא מדובר בחשבון אישי). בפייסבוק הועלו תמונות של הבת שלי (לא ע"י המורה אלא ע"י תלמידה) והן מוצגות באתר למעלה משנה. יש לציין 1. שהחשבון פעיל ראיתי תגובות של המורה בשבועיים האחרונים. 2. התמונות לא הורדו ע"י בעלת החשבון - המורה. 3. לא נכתבה הערה לתלמידים שלא להעלות תמונות מבית הספר. האם יש עילה לתביעה? אשמח לתשובה בהקדם. תודה.

עו"ד אמיר פלמרי

יפית שלום, חוק הגנת הפרטיות קובע, בין היתר, כי פגיעה בפרטיות מתייחסת לצילום אדם כשהוא ברשות היחיד, פרסום תצלומו של אדם ברבים בנסיבות שבהן עלול הפרסום להשפילו או לבזותו, שימוש בשם של אדם, בכינויו, בתמונתו או בקולו לשם רווח. כמו כן, נפסק כי פרסום בדף פייסבוק דינו כדין פרסום באתר של עסק מסחרי. כשאת שואלת אם ישנה עילה לתביעה רצוי קודם לקבל פרטים נוספים כגון באם יש בפרסום התמונה משום פגיעה? מה מפריע בפרסום התמונה? האם ביקשת להוריד אותה ונענית בסירוב? האם נעשה שימוש בתמונה לשם רווח? והאם באמת נגרמו נזקים בגין הפרסום? אני מציע, בשלב הראשון, לפנות למורה בבקשה להסיר את התמונה ובמידה ואת נענית בסירוב ובמידה והתשובה לאחת השאלות שלמעלה הינה חיובית, לפנות לעורך דין הבקיא בתחום לקבלת ייעוץ מקיף יותר. * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. בברכה,

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני אינטרנט ואפליקציות