עודד

חושש להעתקת אפליקציה לאחר שליחת תיאור הרעיון לתחרות

פיתחתי רעיון חדשני לאפליקציה ונרשמתי לתחרות בינלאומית של אפליקציות. נתבשרתי שעליי לשלוח תיאור על הרעיון ואיך האפליקציה תעבוד ושזה יפורסם באתר התחרות. עתה אני חושש שיעתיקו את הרעיון שלי. מהי הדרך הטובה ביותר בה אהיה מוגן? האם עצם העובדה ששלחתי אליהם תיאור של האפליקציה אוטומטית מעניקה לי זכות יוצרים? תודה מראש.

עו"ד אמיר פלמרי

שלום עודד, במידה ולא נקטת באמצעים להגן על האפליקציה שלך, אכן ישנו חשש שהיא תועתק. ניתן להגן על אפליקציה במגוון דרכים. במידה והאפליקציה כוללת אלמנטים טכנולוגיים, אזי ניתן לרשום פטנט על אותם אלמנטים. שים לב שבמידה ותפרסם פרסומים שונים אודות האפליקציה עוד בטרם הגשת בקשה לפטנט, הפרסומים עלולים להוות מכשול ברישומה כפטנט שכן ייעדר מוטיב החדשנות הוא אחד המבחנים החשובים בבחינה של הבקשה. בנוסף, ישנם אלמנטים שונים באפליקציה אשר יכולים להיות מוגנים בזכויות יוצרים כגון לוגו, עיצוב, פונטים וכד'. רצוי לפנות לעו"ד או עורך פטנטים עוד לפני שאתה שולח ו/או מפרסם מידע כלשהוא אודות האפליקציה. * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. בברכה,

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני אינטרנט ואפליקציות