דידי

העתקה של מידע מאתר אחר האם זאת עבירה פלילית?

אם אני מעתיקה מידע מאתר מסוים ומשתמשת במידע אבל לא במלואו ולא באותו האופן שהוא כתוב באתר שממנו אני מעתיקה בעל האתר יכול לתבוע אותי ולהגיש נגדי תלונה במשטרה? כי הוא מאיים עליי שאני אוריד את מה שכתוב אצלי באתר ואם לא הוא יגיש נגדי תלונה על עבירה פלילית

עו"ד אמיר פלמרי

דידי שלום, העתקה ופרסום של מידע אשר מוגן תחת זכות יוצרים מהווה הפרה. לגבי העונש, סעיף 56 לחוק זכויות יוצרים קובע כי בית המשפט רשאי, על פי בקשת התובע, לפסוק לתובע, בשל כל הפרה, פיצויים בלא הוכחת נזק בסכום שלא יעלה על 100,000 ₪. כמו כן, סעיפים 61 ו-62 לחוק זכויות יוצרים מפרטים את סוג העבירות אשר בגינן העונש הינו פלילי. את מציינת שאת מעתיקה חומר מאתר מסוים. ראשית, את יכולה לנסות להגיע עם בעל האתר להסדר כלשהו ולקבל את הסכמתו לפרסום החומר. במידה ולא קיבלת את הסכמתו, ובכפוף לאמור לעיל, רצוי להימנע מההעתקה ולהוריד את החומר כפי שנדרש בכדי לא להיות חשופה לתביעה. * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. בברכה,

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני אינטרנט ואפליקציות