יוליה

גובה מזונות שאקבל בהליך גירושין

אני מעוניינת להתגרש, אני ובעלי מרוויחים 5000 ש"ח כל אחד. יד לנו 2 ילדים בני 7 5 – לאבא של בעלי יש דירה שבעלי קבל את שכר הדירה ממנו 2000 ש"ח בחודש. האם זה שהוא מקבל את שכר הדירה קשור לגובה המזונות וכמה מזונות אני יכולה לקבל?

עו"ד ניר פייטלוביץ

בפסיקה נקבע שסכום המזונות המינימאלי כיום הינו סך של כ- 1,350 ₪ לחודש עבור קטין לא כולל מדור. כאשר ישנם מספר קטינים בדר"כ סכום זה אינו הופך למכפלה. בטרם פוסק בית המשפט סכום מזונות קטינים הוא נדרש לבחון מספר קריטריונים מהותיים כגון: צרכי הקטינים, רמת הכנסות ההורים, גיל הקטינים, רמת החיים לה הורגלו ועוד במידה ותצליחי להוכיח שדמי השכירות שמקבל בעלך מאביו הינם קבועים ומשמשים משך הזמן כתוספת להכנסותיו החודשיות, אכן סביר להניח שבסופו של יום בית המשפט יקבל את דמי השכירות כחלק בלתי נפרד מהכנסותיו בבואו לפסוק את זכום מזונות ובכך למעשה יעמיד את הכנסתו החודשית של בעלך על סך של 7,000 ₪ לחודש.