משפטי– זאפ
משפטיפורומיםסכסוכים במשפחה המשך מגורים בדירת ההורים אחרי מותם

מנהלי הפורום

עו"ד יעקב שמשי

עו"ד יעקב שמשי

בעל תואר במשפטים (LL.B) של האוניברסיטה העברית בירושלים, תואר ראשון בכלכלה של האוניברסיטה העברית ותואר במנהל עסקים של המכללה למינהל. עוסק בתחום המשפט משנת 1994, מטפל ומספק שירותים משפטיים בתחום דיני משפחה וירושה. מנוסה מאוד בייצוג לקוחותיו בפני הערכאות המשפטיות השונות, מבית המשפט השלום ועד העליון וכן בבתי הדין הרבניים, בלשכת ההוצאה לפועל ובפני גופים משפטיים ומנהליים אחרים.

קביעת פגישה
0539374679
חזרה לפורום

המשך מגורים בדירת ההורים אחרי מותם

מאו
מאור

אני גר בבית של ההורים שלי אני רווק ללא ילדים ולאחים שלי יש משפחות שלהם האם האחים שלי יכולים להוציא אותי מהדירה אחרי מותם של ההורים?

RE:
עו&
עו"ד ניר פייטלוביץ(נכתב ע"י: מאור)

מאור שלום, עפ"י חוק כל אחד מבעלי הזכויות בדירה יכול לפנות לביהמ"ש בתביעה לפירוק שיתוף בדירה. בדר"כ ביהמ"ש לא ימנע מתן צו לפירוק שיתוף בדירה למעט במקרים בהם ניתנת הגנה עפ"י חוק. לפי המתואר בשאלתך נראה כי לא עומדת לך הגנה כזו וככל שנראה יהיה לך מאוד קשה למנוע פירוק שיתוף ככל שתביעה כזו תוגש כאמור. יחד עם זאת חסרים נתונים בשאלתך ואולי אתה כן עומד באחד מההגנות שהחוק מכיר ולכן מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מתאים. פיתרון נוסף לנסות ולהביא את כלל בעלי הזכויות להסכמה ואולי לסכם על דמי שימוש ראויים עבור חלקם על מנת שתוכל להמשיך ולהתגורר בדירה. בהצלחה.