דניאל לוי

כמה מזונות משלמים ל2 ילדים?

אני מרוויח 8000 ש"ח בחודש כמה אני יצטרך לשלם מזונות ל2 ילדים בני 5 ו8?

עו"ד ניר פייטלוביץ

דניאל שלום, דמי מזונות נקבעים בהתאם למספר קריטריונים שונים בין היתר מהכנסתך, רמת החיים לה הורגלו הילדים, הכנסות האישה ועוד. בפסיקה נקבע בעבר בפסק דין ישן שדמי המזונות המינימאליים כיום הם 1,250 ₪ לילד צמוד למדד לא כולל הוצאות חריגות יחד עם זאת בשנים האחרונות ישנה שינוי במגמת הפסיקה הסבורה כי יש להעלות סכום זה אשר אינו תואם את המציאות כיום לפני זמן מה ניתן פסק דין חדש בבית המשפט המחוזי בת"א הסובר כי יש לפסוק מזונות מינימאליים על סך של 1,900 ₪ אך זו עדיין אינה ההלכה המחייבת. בכל מקרה הדברים אינם החלטיים ובמידע שנתת לי לא ניתן להעריך את תשלום המזונות שתלם כאשר קביעה זו יכולה להשתנות בין שופט לשופט.