רוית

מהלך חד צדדי של החלפת מנעול ללא ידיעת הבעל

שלום אחרי ריב קשה מילולית ופיזית שהיה ביני לבין בעלי לפני כמה ימים הוא עזב את הבית ומאז לא חזר. אני רוצה להתגרש והחלטתי להחליף מנעול בדלת הבית כדי שהוא לא יוכל להיכנס בזמן שאני בעבודה. לא רוצה שיתקרב לילדים ללא ידיעתי וללא הנוכחות שלי. הבית רשום על שנינו. השאלה היא אם הוא חייב לקבל את העובדה שהחלפתי מנעול או שהוא יוכל לתבוע אותי על כך? האם זה יכול לפגוע בי בהליך הגירושין? הליך חד צדדי שכזה מצידי

item.Author מנהל הפורום עו"ד יעקב שמשי

שלום רוית בן זוג אינו 'חייב' לקבל מהלך חד צדדי כלשהוא של בן הזוג השני. ברור כי הוא גם 'יכול' לתבוע, באשר כל אחד יכול לתבוע על כל דבר והשאלה הקשה יותר הינה אילו סעדים יתבע ומה הסיכויים לקבלם. גם השאלה אם מהלך זה יכול לפגוע בך בהליך הגירושין הינה שאלה קשה, ניתן לומר כבר עתה כי מהלך שכזה יקשה על טענת 'שלום בית' למשל, אך לא ניתן לענות עליה באופן מלא על בסיס מידע מינימליסטי שמסרת, והתשובה תהיה תלויה במכלול הנסיבות שיוכח, באשר לפירוד בכלל ולהחלפת המנעול בפרט, ובגורמים נוספים המשפיעים על החלטות שיפוטיות.