אלון

אלימות נגד רופא בבית חולים

אח שלי עובד כרופא מתמחה בבית חולים במרכז הארץ. הותקף לפני מספר ימים בעת מסדר בוקר של הרופאים ע"י אחד מבני המשפחה. לא היה צורך באשפוז אבל בהחלט כן בטיפול רפואי. האם ניתן להגיש תביעה אישית של הרופא מול התוקף?

עו"ד פלילי יאיר רגב

שלום אלון, ראשית חובה להגיש תלונה למשטרה שתפתח בחקירה. שנית, בישראל קיימים מספר חוקים שנחקקו למען נפגעי עבירה. החוק המסדיר את זכויותיו של נפגע העבירה בהליך הפלילי הוא חוק זכויות נפגעי עבירה. ככלל, בהליך הפלילי, רשויות המדינה (פרקליטות, משטרה) הן האחראיות על ניהול התביעה נגד הנאשם, בעוד נפגע העבירה איננו צד פורמלי. יחד עם זאת, זכאי נפגע העבירה לקבל מידע עדכני על התנהלות ההליך ועל זכויותיו בו.בנוסף לחוק זכויות נפגעי עבירה, קיימים חוקים נוספים מכוחם יכול נפגע עבירה לקבל, בין היתר, צווים המרחיקים את הפוגע מסביבתו של הנפגע. במסגרת גזר הדין, רשאי בית המשפט לקבוע כי הנאשם יפצה את נפגע העבירה בגין הנזק או הסבל שנגרם לו כתוצאה מהעבירה בה הורשע. כספי הפיצויים שנפסקים לנפגע העבירה בהליך הפלילי נגבים על-ידי המרכז לגביית קנסות אגרות והוצאות. בנוסף, הוא רשאי לפנות לעו"ד פרטי ולהגיש תביעת נזיקין פרטית כנגד הפוגע. מומלץ לעשות זאת לאחר סיום חקירת המשטרה. בברכה, עו"ד רגב יאיר