אברהים

אחי הואשם סתם שגנב מהעסק של הבוס שלו

שלום אחי הואשם סתם שגנב מהעסק של הבוס שלו. בדיון בבית המשפט ביקש השוטר לאשפז את אחי לבדיקה. מה זה אומר?, מה פתאום בדיקה?

עו"ד פלילי יאיר רגב

אברהים היקר, חסרים לי פרטים הקשורים לנסיבות ביצוע העבירה. לגבי החלק הכללי לבית משפט יש סמכות להורות על בדיקה פסיכיאטרית של חשוד בעבירה, אם התעורר חשש כי הוא חולה במחלת נפש, גם לפני הגשת כתב אישום. מטרת הבדיקה הא לבדוק אם החשוד אכן חולה במחלת נפש ואם הוא מסוגל לעמוד לדין. אין לתת צו לבדיקה פסיכיאטרית של חשוד, אם הסנגור של החשוד אינו נוכח בדיון. שלבי ההליך: לאחר מתן הצו ייבדק החשוד. בתום הבדיקה תועבר חוות דעת לבית המשפט על מנת לקבוע אם החשוד חולה במחלת נפש ואם הוא כשיר לעמוד לדין. ערר: ניתן לערור על צו המורה על בדיקה פסיכיאטרית של חשוד. הערר מוגש לבית המשפט המחוזי. את הערר יכולים להגיש כל אחד מהצדדים (החשוד, עורך דינו או התובע המשטרתי). אין הגבלה על המועד שבו ניתן להגיש את הערר. בברכה, עו"ד יאיר רגב