קלודין

האם אני צריכה למסור את הרישום הפלילי שלי למעסיק

שלום, אני עובדת בחברה גדולה, קצין הביטחון פתח בחקירה על דליפת מידע מסחרי למתחרים. הוא ביקש ממני בשמו של המנהל להביא לו אישור, טופס מהמשטרה שאין לי רישום פלילי, האם זה חוקי? היה לי רישום לפני המון שנים על גניבה והשוטרת אמרה שהיא חושבת שמגיע לי ביטול אוטומטי של הרישום, טרם הוצאתי את המרשם כי עלי ללכת בשעות קבלת קהל. אודה לך אם תסביר לי

עו"ד פלילי יאיר רגב

שלום קלודין, המשטרה מנהלת רישומים פליליים עפ"י חוק המרשם הפלילי ותקנות השבים. מלבד הגופים המפורטים בחוק (המשטרה, שב"כ, משטרה צבאית ומחלקת ביטחון שדה של צה"ל. רשויות ובעלי תפקידים, כגון: שרים, ועדת מינוי שופטים, נציב שירות המדינה, מנכ"ל משרד ממשלתי, בתי משפט, סנגור של נאשם, פקיד סעד, פסיכיאטר מחוזי וכד'), אסור לגוף ציבורי או פרטי לדרוש מאדם להמציא תדפיס פלילי לכל צורך שהוא (העסקה, קבלה ליישוב וכו'). מעסיק הדורש מעובד תדפיס מידע פלילי מהמשטרה עובר עבירה פלילית לפי סעיף 22 לחוק המרשם הפלילי, ודינו שנתיים מאסר, אף אם העובד נתן הסכמתו. התדפיס שתקבלי במשטרה מיועד לעיונך בלבד ואין להעבירו לגורם שאינו זכאי לקבלו !!!. הגורמים שזכאים לקבל את המידע עפ"י החוק, פונים ישירות למשטרת ישראל. ביטול אוטומטי של רישום פלילי : רישום בדבר החלטה שלא לחקור או שלא להעמיד לדין בנוגע לעבירה שאינה פשע יבוטל בתום שבע שנים מיום האירוע לבגיר ובתום חמש שנים לקטין. ביטול רישום של תיק סגור : המשטרה רשאית להורות על ביטול רישום של תיקים שנסגרו על פי קריטריון הזמן שחלף מאז התרחשות האירוע: שבע שנים במקרה של פשע וחמש שנים במקרה של עוון (עבור קטין, חמש שנים ושלוש שנים בהתאמה). בנוסף, נשקלים קריטריונים נוספים לגבי מהות העבירה, חומרת הפגיעה באדם, רישומים פליליים נוספים, נסיבות אישיות של האדם וביטולים קודמים. אדם יכול לפנות בבקשה לביטול רישום של תיק סגור לאחר שנסתיימה התקופה באמצעות הדואר, לכתובת - קצינת מרשם פלילי/מדור מידע פלילי, המטה הארצי, דרך חיים בר-לב, ירושלים, מיקוד 91906, או בפקס' מספר 02-5429144. בברכה

קלודין

תודה רבה על התשובה, איך אני מגישה בקשה לקבלת התדפיס על הרישומים שלי ?

עו"ד פלילי יאיר רגב

עליך לגשת לתחנת משטרה, להזדהות באמצעות תעודת זהות או דרכון בר תוקף, ולבקש מהשוטר למסור לך תדפיס על הרישום הפלילי שלך. מומלץ לגשת לתחנה בין השעות 08:00-17:00. כל אדם זכאי לעיין במידע שבמרשם הנוגע לו בלבד.