יוני

האשימו אותי בקטטה במקום ציבורי

הגישו נגדי כתב אישום בבית משפט בראשל"צ על תגרה במקום ציבורי, אני הותקפתי ע"י אדם אחר שנאשם גם הוא איתי בכתב האישום. במהלך חילופי דברים על חסימת נתיב, ירד השני ודחף אותי מספר פעמים. בתגובה, הרמתי גריקן של מי שמשות והתחלתי לרדוף אחריו. בכל אותה העת ניסו חברי למנוע ממני להתקוטט איתו. אני הודיתי בכל במשטרה וגם אמרתי שקיללתי אותו אולם אני לא הרבצתי לו ולא נגעתי בו. הסנגור שלי אירגן לי הסדר שאני אודה ויתנו לי עונש קל. אני מחפש את האמת, גם השני לא אומר שהרבצתי לו. השאלה שלי האם זו קטטה? או תגרה?.

עו"ד פלילי יאיר רגב

שלום יוני, ראשית אני מבין שיש לך סנגור וטוב שתתייעץ איתו מאחר והוא ראה את כל חומר החקירה. שנית אני אתייחס אך ורק לקטע המשפטי של התגרה. עליך לדעת שעל מנת שתתגבש עבירת התגרה, יש צורך במעשה כלשהו שיש בו אלימות פיזית ממשית כלפי גופו של אחר. כפי העולה מתוך העובדות המפורטות לעיל, הרי שכל המעשים המיוחסים לך, אין בהם פגיעה פיזית ממשית בנאשם השני. חובתה של התביעה להראות כי בבסיס העובדתי של כתב האישום נעשה שימוש בכוח פיזי על ידיך. הפגנת כח בלבד, גם אם באמצעות רדיפת הנאשם השני או הנפת הג'ריקן, אין בהם כד להביא לידי עבירת התגרה. אם אין ראיה שאתה הפעלת כח אין סיכוי שבית המשפט ירשיע אותך בתגרה. בהצלחה עו"ד יאיר רגב