יניב

מיכל גז מדמיע לצורך הגנה עצמית

שלום האם חוקי להחזיק גז מדמיע ברכב להגנה עצמית

עו"ד פלילי יאיר רגב

שלום יניב, מיכל גז מדמיע אשר עומד בתקנות ונרכש כדין החזקתו הינה חוקית, כולל החזקה ברכב. חוק כלי ירייה הקובע כי "מיכל גז מדמיע" הינו מיכל המיועד להגנה עצמית, שמשקל תכולתו הוא כפי שנקבע בתוספת והוא מכיל או מסוגל לפלוט חומר שסוגו וריכוזו קבועים בתוספת, ובלבד שמנגנון ההפעלה שלו אינו כולל תרכובות של חמרי בערה או נפץ. דהיינו, מיכל שתכולתו במשקל של 30 גרם וריכוז החומר הפעיל במיכל הוא 2%, מעבר לכך אסור !!!. הגנה עצמית היא הפעלה של כוח על ידי האדם לשם הגנה על חייו, חירותו, גופו או רכושו. ברגע שאדם חש סכנה מיידית וממשית ואין לו ברירה סבירה אחרת. ההגנה העצמית מהווה סייג להטלת אחריות פלילית וכאשר היא תחול לא תוטל אחריות על הנאשם על אף שלכאורה האדם ביצע עבירת אלימות. (סוגיית הזכות להגנה עצמית הינה חריג לאיסור השימוש בכוח וכדי לבחון האם היא חלה יש צורך להיוועץ בעו"ד פלילי). מיכל גז מדמיע או תרסיס פלפל הוא תרסיס המכיל קפסאיצין, החומר הפעיל בפלפל חריף; התזתו על פני אדם גורמת לגירוי עז בעיניים עד למצב של לדימוע מיידי, קשיי נשימה, גודש באף, שיעול, ודלקת. השפעות אלה נמשכות כחצי שעה לאחר התזה בודדת אך תופעות הלוואי הקלות יותר, עלולות להימשך גם שעות. חולים במחלות דרכי הנשימה או אחרות, כגון קצרת, עלולים גם למות כתוצאה משאיפת הגז. כאמור, תרסיס פלפל משמש כאמצעי להגנה עצמית בתור גז מדמיע, וגרסאות חריפות שלו (הנמצאות במשטרה ובשב"ס) משמשות לניטרול התפרעויות ושליטה בקהל על ידי כוחות ביטחון. לפיכך, אין להתיז את ספריי הפלפל לתוך הפנים ועיניים במרחק של פחות מ 80 ס"מ !!!. מיכל התרסיס הנו קטן ונייד, בדרך כלל, כדי שיוכל להיות בשימוש כאמצעי הגנה שניתן להסתירו בתיק יד. לפני השימוש יש להזהיר ולנסות להרתיע את התוקף. עו"ד פלילי רגב יאיר

יניב

תודה על כל הפרטים אבל בסוף חוקי או לא ברכב

עו"ד פלילי יאיר רגב

שלום יניב, התשובה מופיעה במשפט הראשון של התשובה. "מיכל גז מדמיע אשר עומד בתקנות ונרכש כדין החזקתו הינה חוקית, כולל החזקה ברכב." האם עדיין משהו לא ברור הסבר מה כוונתך ואשתדל לענות. נשלח מה-iPhone שלי