אסף

תלונה שקרית במשטרה על התעללות מינית

גרושתי הגישה כנגדי תלונה במשטרה על כך שהיא חושדת שאני התעללתי מינית בילדה המשותפת שלנו חס וחלילה, זומנתי לחקירה במשטרה ומסרתי עדות ומאז עבר כשבוע ושום דבר לא קרה מאז. מה יקרה הלאה? וכיצד עלי לנהוג על מנת להוכיח כי זו הכל עלילה של גרושתי?

עו"ד זוהר הלוי

אסף שלום, ראשית, מדבריך לא ברור על אילו עובדות נשענת תלונתה של גרושתך, שנית, לא ברור לי הרקע ליחסים ביניכם, האם קיימים סיכסוכים מהעבר ורצון לנקמנות מצידה? גם גירסתך לטענותיה לא ממש ברורה, עם זאת, סביר להניח שבשלב הזה בתכם תופנה לחקירה על ידי חוקר ילדים שינסה לברר אם יש ממש בתלונה. מניסיוני בגילאים מאוד רכים עד גיל 5 לערך, חוקרי הילדים מאוד מתקשים לתת חוות דעת חד משמעית אם הילד נפגע מינית אם לאו. יתכן גם כי תזומן שוב פעם לחקירה במשטרה להשלמות פרטים. שלב זה הוא קריטי מאוד להתפתחות החקירה וההליך הפלילי ואסור שייעשו טעויות שלא יהיה ניתן לתקנן. אייעץ לך לכתוב לי בהרחבה או לפנות אלי במייל אישי על מנת שאוכל לתת לך ייעוץ מקצועי וממוקד יותר. חשוב שתבין כי מדובר באישומים חמורים מאוד בעלי השלכות פליליות העלולות לפגוע במרקם המשפחתי ובקשר שלך עם בתך, עליך לפעול ללא דיחוי.