שלומי

ניכוי שליש מהמאסר

לעו"ד הלוי שלום, בן משפחה שלי שיושב בכלא רוצה לנכות שליש ממאסרו. הוא הורשע בעבירות מין ומבירור שעשיתי הבנתי שזה לא פשוט לקבל ניכוי במקרים שכאלו. שאלתי היא, מה עליו לעשות בשביל לקבל וועדה ומה הסיכויים שלו יהיו לנכות שליש ממאסרו. תודה

עו"ד זוהר הלוי

שלומי שלום, על האסיר לפנות לקצין האסירים ולבקש ל"עלות" לוועדת שליש וזאת רק לאחר שהאסיר ריצה כבר שני שלישים ממאסרו. כמו כן, יש לפנות לרשות שיקום האסיר (רש"א) לקבלת תוכנית שיקום ואיתה לפנות לוועדה. חשוב לציין, במקרים של עברייני מין לתוכנית השיקום של רש"א חשיבות מרבית. רצוי להסתייע בסנגור בעל ניסיון במעמדים אלה על מנת להציג את הנסיבות של האסיר באופן שישכנע את הוועדה כי יש ליתן באסיר אמון ולשחררו בתנאים שחרור מוקדם. לעניין סיכויים, הדבר הוא תלוי נסיבות וכל מקרה נבחן לגופו.