ללא שם

מעשה סדום

בס"ד שלום אני בן 20 בעל עבר פלילי נקי ולפני שנה וחצי נחקרתי בחשד לשני מעשי סדום ומעשי מגונה בקטין בן 12 בחקירה שלי אני הודיתי רק על מעשה סדום אחד המשטרה ועורכת דין שלי הסכימו לשחרר אותי אחרי יומים ללא שום מגבלות והיום אחרי שנה וחצי אחרי שעברתי טיפול פרטי שנקרא טיפול פסיכו חינוכי עם המלצה שאני מתאים לקבוצה יעודית לעברייני מין והיום אחרי שנה וחצי הפרקליטות הסכימה רק לתקן את כתב אישום למעשה מגונה לפי סעיף348(א) בנסיבות 345(א)(3) - מעשה אחד בלבד אבל זה רק בתנאי שאני חותם להם לפני שמגישים את זה וגם בתנאי שאני מורשע בדין .מה שאני הבנתי מעורכת דין שלי מטעם הסנגוריה הציבורית שיש בעיה באמינות של הקטין בחקירה אבל היא לא מוכנה להגיד מה הבעיה באמינות ולכן היום פטרתי אותה מתיק שלי גם מסיבה הזאת וגם מסיבות אחרות ורציתי לשאול כמה שאלות חשובות בנושא : 1. הפרקליטות רוצה תשובה בימים הקרובים עם אני מסכים לתנאים שלהם ורציתי לדעת אם כדאי לחתום איתם כבר עכשיו על דבר כזה לפני בכלל שהגישו כתב אישום ( החשש שלי לחתום על דבר כזה זה בגלל שהיא רוצה שאני יורשע כבר עכשיו לפני כתב אישום ואני לא מוכן כי אני רוצה להילחם על הרשעה שלי ולכן אני חושש מי זה )?? 2. האם יש לי סיכוי לצאת מתיק הזה בלי הרשעה במידה ואני בא לבית המשפט ואומר להם שאם אני יורשע אני יפוטר מעבודה( עבודה שאני עובד היום ) וגם הצבא לא יגייס אותי בגלל הרשעה הזאת וגם הלימודים שאני הולך ללמוד בעתיד במידה והיה לי הרשעה אז אני לא יכול לקבל רישיון להיות מנדס ? 3. במידה ואני מורשע בדין רק על מעשה מגונה אחד ובמידה ותסקיר שירות מבחן יוצא חיובי האם אני יכול לקבל עדין מאסר בפועל ( יש לי גם נסיבות חיים קשיים שאני לא רוצה לפרט כאן )?

עו"ד זוהר הלוי

לפונה שלום, 1. תחילה אציין כי , לא ברור לי כיצד אתה יודע מהם סעיפי האישום בהם אתה הולך להיות מורשע אם לא הוגש כתב אישום. שנית, עפ"י סעיף 74 לחוק סדר הדין הפלילי, רק לאחר הגשת כתב אישום, ניתנת לסנגור של הנאשם הזכות לעיין בחומר החקירה, על כן, לא ברור לי כיצד עורכת הדין שלך מכירה את חומר הראיות אם טרם הוגש כתב אישום. לא אוכל לייעץ לך אם לחתום על הסדר הטיעון אם לאו, מאחר ואיני בקיא בחומר החקירה ולדעתי אתה טועה בעניין כתב האישום. 2. במידה ותחתום על הסדר טיעון פתוח (ללא ענישה מוסכמת), הינך לוקח סיכון שגזר הדין יטמון בחובו מאסר בפועל, לכן אני הייתי שואף להגיע להסדר סגור או לכל הפחות מנסה להגיע להסדר בו הפרקליטות תגביל עצמה בטווח הענישה שתדרוש. ללא ניהול הוכחות בתיק, לא סביר בעיני שגזר הדין לא יכלול הרשעה. אינני מכיר את הנסיבות המיוחדות שלך ולכן לא אוכל לענות לך במדוייק ואתה מוזמן לפנות אליי במייל אישי על מנת לקבל תשובה מפורטת יותר. לתשומת ליבך, כל הפרטים שתמסור יישמרו בסודיות מלאה ומוחלטת. 3. כפי שעניתי בתשובה לעיל, ישנו סיכוי סביר שתידון למאסר בפועל, אם כי, גילך הצעיר ונסיבותיך האישיות יכולים להוות מרכיב משמעותי מאוד בקביעת חומרת העונש. חשוב שתדע כי, אם הדברים לא קרו מעולם וחומר הראיות הוא כזה שיכול להביא לזיכוי בסופו של ניהול ההליך, כדאי מאוד שתשקול את האפשרות לנהל את התיק עד תומו על מנת שעתידך לא ייפגע מאחר וישנם השלכות מהותיות מאוד בהרשעה בפלילים בכלל ובעבירות מין בפרט. בברכה זוהר הלוי, עו"ד