יצחק שלומי

הורה מלווה בטיול שהתנהל נגדו משפט על הטרדה מינית

שלום רב. האם יש התייחסות בחוק או בחוזר מנכ"ל קייטנות של משרד החינוך לגבי הורה (אב) שהוגשה נגדו תלונה על הטרדה מינית והתיק נסגר מחוסר ראיות. מותר או אסור ללוות טיול?

זוהר הלוי, עו"ד

יצחק שלום , ככלל לכל אדם עומדת חזקת החפות עד אשר הוכחה אשמתו , שכן לכל אדם במדינה דמוקרטית חייבת להיות הזכות המלאה להגן על עצמו ולהילחם על חפותו בדרך של ניהול הליך משפטי שבסופו הוא מזוכה מכל אשמה . במקרים בהם הגוף החוקר מקבל החלטה לסגור תיק הן מחוסר ראיות מספיקות והן בשל חוסר עניין ציבורי ובודאי בהיעדר אשמה , ברי , שככל הנראה האדם שנחשד בפלילי לא ביצע את העבירה המיוחסת לו וככזה הוא חף מכל אשמה , לכן לא ניתן למנוע ממנו כל פעילות לרבות ליווי בטיול .