אור

הטרדה מינית איש מקצוע

האם יש סיכוי שאתלונן על איש מקצוע ושתלונתי תועבר למשטרה למרות שאני לא מעוניינת לפתוח לו תיק פלילי וגם לא לתבוע כספית. הפחד שלי הוא שיכריחו אותי או יחקרו אותי בכוח כדי להגיש נגדו כתב אישום. כל רצוני הוא שאותו אדם יתנצל בכתב ויבטיח שלא יעשה כן בעתיד לאף אדם, וישלח העתק אליי ואל הגוף שאחראי על מתן רישיונות לאותו מקצוע. בקיצור שיודה במעשיו. אני ממילא לא אחזור לקבל את שירותיו. המטרה שלי היא שאני לא ארגיש שנוצלתי כדי לספק לו את הסטיה שלו ושלא ארגיש מושפלת לאחר מעשה ועוד שאשתוק על כך כאילו לא קרה כלום. מדובר במקצוע מכובד עם מחוייבות לחוקי אתיקה בגלל המקצוע והתפקיד והגוף בו הוא עובד ודווקא בגלל המקצוע והתפקיד הזה, הדגש על כבוד לאדם הוא פי אלף מכל מקצוע ותפקיד אחר.

זוהר הלוי, עו"ד

אור שלום, ראשית לא ברור משאלתך מה היה תוכנה ו/או אופייה של ההטרדה שתיארת אם בכלל הדבר נכנס בגדר עבירה פלילית. שנית, את מציינת כי אין בכוונתך להתלונן כנגדו ועם זאת, ברצונך לקבל את התנצלותו בכתב ולהעביר העתקים לגורמים רשמיים שמחובתם יהיה לפעול כנגדו במישור הפלילי/משמעתי (שכן יכול שמדובר בעבירה פלילית). לטעמי עומדות בפניך שתי ברירות, האחת, לשוחח עמו טלפונית והבהיר את העניין ולקבל את התנצלותו הטלפונית והשניה, להתלונן כנגדו במשטרה על כל המשתמע מכך. כמו כן, אמליץ לך להיוועץ משפטית בצורה יסודית יותר.