אנונימי

רגשות אשם ומין בקרב קטינים

בבקשה תתייחס לשאלותיי ברצינות במדדים המחמירים והשיפוטיים ביותר. אם בגיל 13 או פחות הייתה נגיעה ממושכת של איברי המין ושל האזורים המוצנעים של שתי ילדים בנים ששניהם בהפרש גילאים של שנה בינם ושניהם מתחת לגיל 13 אז האם יש כאן עבירה על החוק? אם כן אז של הגדול או של שניהם? לא הופעל כוח פיזי וברגע שהובעה אי הסכמה מהצד הצעיר יותר אז הצד השני הפסיק במיידי אחרי. אם אותו הילד בן ה13, שביקשו ממנו להפסיק, התלבש והתערטל בכיתה אחת עם עוד מישהי שקטנה ממנו בחודש ועם עוד מישהו שהיה איתו באותה הכיתה, כלומר שלושתם היו עירומים לבד בכיתה, מספר חודשים מאוחר או מוקדם יותר אז האם זו עבירה על החוק? אם אותו הילד גם הניח את ראשו על ירך של ילדה שהייתה בת 15 כשהוא היה בן 16 והמרווח גילאים בינם היה 10 חודשים ושאל לפניכן את הסכמתה לכך במפורש ונאמר לו כן רק על אותה הפועלה ויותר מאוחר הוא נשען עם גבו לעברה בנדנדה גבוה בגן משחקים בעודם מדברים. היום הילד בן 19. האם הוא עבריין מסוג כלשהו? אם כן, מה העונש? ואילו עבירות על החוק היו?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גיא עין-צבי

אני חושב שמגוון השאלות שלך מצריך קבלת יעוץ באופן מסודר. על פניו, המעשה המאוחר בזמן לא מהווה עבירה. המעשים שבוצעו בגיל 13 יותר מטרידים ברמת ההתנהגות החברתית ופחות ברמה הפלילית. ככלל המעשים הללו התיישנו כעבור כשנה (אם היה מדובר במעשים חמורים, אזי ניתן היה לשקול שימוש בסמכות של הארכת תקופת ההתיישנות). כך שגם אם מדובר היה בעבירות, הרי שאין בהן ממש היום.

אנונימי

אם שני המקרים הראשונים היו בגיל 11 או פחות בשביל כול הילדים הנ"ל וכולם ילידי 2000, אז האם הייתה אז עבירה? לא, נכון?