רמי

איך בודקים אם שם חברה תקין?

אני עומד לפתוח חברה בתחום השיפוצים ורוצה לוודא שהשם שבחרתי לחברה תקין כי ראיתי שיש הרבה חברות עם שם דומה. איך ניתן לוודא מראש שהשם תקין?

עו"ד גונן בן יצחק

רמי שלום רב! בחירת שם חברה הוא עניין בעל חשיבות לא מבוטלת. פן אחד של העניין הוא בחירת שם בהיבט השיווקי - בכך לא נעסוק כאן אך מומלץ לתת לעניין זה את הדעת. כל חברה המאוגדת כחוק בישראל מקבלת שם ייחודי ומספר חברה (ח.פ) ייחודי וזו למעשה "תעודת הזהות" של החברה. במידה ומגישים לרשם החברות שם חברה אשר עשוי להידמות לשם חברה שכבר קיימת באופן שעלול לבלבל או להטעות - יידחה רשם החברות את רישום החברה ובמקרה כזה יש להגיש שם חדש. ניתן להימנע ממצב זה באמצעות בדיקה (ללא תשלום) של מאגר רשם החברות - להקיש את שם החברה הרצוי ולבחון האם קיימת חברה בשם המוצע. יחד עם זאת זוהי בדיקה ראשונית בלבד כיוון שכאמור גם שם דומה ולא זהה עלול להיפסל - ועל כן רצוי להגיש בעת רישום חברה חדשה מספר שמות שונים.