יפעת

הגשת תצהיר עדות ראשית בתביעה בבית משפט

שלום רב אחרי שהגשתי תביעה לבית המשפט אמרו לי שאני צריכה להגיש תצהיר עדות ראשית, מה זה אומר? ומה עלי לעשות? תודה יפעת

עו"ד שי ורד

יפעת שלום רב, תצהיר הוא מסמך בכתב, שבו את מפרטת את הגרסה העובדתית שלך ומצרפת אליו את כל הראיות שעליהן את מבקשת להסתמך. התצהיר הוא מסמך שכתוב בו שחתמת עליו לאחר שהוזהרת שעלייך לומר את כל האמת, אחרת תהיי צפויה לעונשים שקבועים לכך בחוק, והחתימה שלך צריכה להיות מאומתת ע"י עו"ד. הכוונה בתצהיר עדות ראשית, היא שאת הראיות שלך ואת הגרסה שלך את מציגה בכתב לבית המשפט, במקום למסור עדות ראשית בע"פ (פעם כך זה היה, היום זה פחות מקובל במשפט אזרחי), ואז, כנראה, שיחקרו אותך על התצהיר. בהצלחה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ייצוג בבית משפט – ליטיגציה מסחרית-אזרחית