א

תכני פסק דין לפיו ההליך יימחק ומשמעותן

אם ייתכן שבפסק דין המורה על מחיקת ההליך, יקבע השופט קביעות שמשמעותן המשפטית הינה כי (למרות שההליך נמחק) עילות מסוימות ייחשבו כנדחות (ולא כנמחקות) ולכן בלתי ניתן יהיה לדון בהם מחדש ככל שההליך יפתח מחדש.

מנהל הפורום

אכן, הכל תלוי בפסיקת בית המשפט. קביעות מסויימות עשויות להקים מה שמכונה השתק פלוגתא, ולא יהיה ניתן לדון בהן.

א

כאשר הסעד שנתבקש בהליך הינו לשלול סמכות הנתבעת (שהינה גוף ציבורי) להחליט לגבי זכאותו של התובע, ובפסק הדין השופט ציין כי הסמכות לקביעת הזכאות ושיעורה נתונה בידי הנתבעת על פי תקנונה של הנתבעת. האם זה יוצר השתק פלוגתא? ובמקרה של פתיחת התיק מחדש לא ניתן יהיה לדון מחדש בכך שיש לשלול את סמכות הנתבעת להחליט בדבר זכאות התובע?

עו"ד שי ורד

לצערי, קשה מאד להשיב לשאלתך על סמך הנתונים החלקיים. תמיד קיימת אפשרות לנסות ולשוב ולהתמודד עם קביעות משפטיות כאלה או אחרות. גם אם הסוגיה שציינת שנוסחה באופן מאד ספציפי יוצרת השתק פלוגתא, ניתן, למשל, לנסות ולתקוף את הוראת התקנון עצמה וכך "לעקוף" את השתק הפלוגתא, אבל כפי שציינתי בתחילת דבריי - מאד קשה להשיב על סמך נתונים חלקיים בלבד. בהצלחה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ייצוג בבית משפט – ליטיגציה מסחרית-אזרחית