תמיר

שלום בית ומזונות ילדים

הגשתי תביעת גירושין ואשתי בקשה שלום בית. אני ממש לא מעוניין לחזור הביתה. האם הדבר יפגע בי ? האם בגלל שסרבתי יקבעו לי לשלם מזונות ילדים גדולים יותר?

עו"ד הילה בורנשטיין

תמיר שלום, אין קשר בין גובה מזונות הילדים לבין סירובך לשלום בית. איש אינו יכול לחייב אותך לשלום בית. לרוב סירוב לשלום בית לא אמור לפגוע בך. יחד עם זאת יש לציין כי במקרים מסוימים הסירוב עלול להשפיע באופן עקיף על התמשכות הליכי הגירושין ותשלום מזונות אישה, תלוי בנסיבות המקרה ובעילות הגירושין.