בני

רוצה להתגרש אחרי ניסיונות של שלום בית

אני נשוי 8.5 שנים עם שני ילדים קטנים. אני ואשתי ניסינו כמה וכמה פעמים ללכת עפ"י שלום בית ובכל פעם הניסיונות כשלו. אני עזבתי את הבית בתקווה שזה יעזור במקביל להליך של שלום בית. אני מעוניין להתחיל תהליך של גירושין ואשתי לא החליטה עדיין והיא גוררת אותי ומושכת זמן אני רוצה לחתוך. האם אני צריך לפנות לבית דין לענייני משפחה או בית דין רבני כדי לזרז את התהליך של הגירושין? בבית דין רבני יכפו עליה להתגרש?

עו"ד הילה בורנשטיין

בני שלום, ראשית תביעת גירושין ניתן להגיש רק בבית הדין הרבני. בבית משפט לענייני משפחה ניתן לנהל הליכים אחרים שקשורים לגירושין כגון חלוקת רכוש, זאת במידה ואתה לא מעוניין לדון בנושאין אלה בבית הדין הרבני. השאלה אם בית הדין הרבני יכפה או לא יכפה על אשתך להתגרש תלויה בסיבות לרצונך בגירושין, בטענותיה של אשתך ועוד. אם אתה בטוח שיחסיכם הגיעו לסיומם ושאין עוד טעם לנסות שלום בית, מומלץ כי תפנה לעו"ד המתמחה בתחום, שכן לאור תיאורך אם תפעל ללא הדרכה מקצועית אתה עלול למצוא עצמך במצב בו אשתך מסרבת לקבל ממך גט במשך שנים ארוכות ואתה תיאלץ לשלם מזונות אישה. בהצלחה