נעמה

האם ניתן לבטל תביעת גירושין ולבקש שלום בית?

הגשתי תביעת גירושין נגד בעלי ועכשיו החלטנו לנסות שלום בית. האם אפשר לבטל את התביעה?

עו"ד הילה בורנשטיין

נעמה שלום, ברור שבאפשרותך לבטל את תביעת הגירושין ולבקש שלום בית. יחד עם זאת, גם אם את ובעלך מעוניינים בשלום בית, לא הייתי ממליצה לך לסגור את התיק בשלב זה, אלא להגיש בקשה לבית הדין הרבני בעניין שלום בית תוך הותרת תיק הגירושין פתוח, זאת מאחר ואינך יודעת מה ילד יום והאם שלום הבית בינכם אכן יצליח. כמו כן, אם תביעת הגירושין הוגשה באופן נכון בסיוע עו"ד המתמחה בתחום, יש יתרונות רבים להשארת תיק הגירושין פתוח.

נעמה

אם אשאיר את התביעה בתוקף בעלי לא יסכים לשלום בית וגם אם יסכים אז הסיכוי להצלחה יהיה נמוך כי הוא לא יאמין שאני באמת רוצה שלום בית. מה את מציעה לי לעשות?

עו"ד הילה בורנשטיין

מומלץ שתסבירי לבעלך כי רצונך בשלום בית הוא כנה ואמיתי, וכי לא ביטלת את התביעה לחלוטין משום שטרם הגעתם להחלטה סופית באשר לעתידכם ואין בכך כדי לפגוע בו. אם בעלך ימשיך להתעקש בתוקף על סגירת התיק וביטול תביעת הגירושין באופן מיידי, כדאי שתהיי ערנית לכך שאפשר ורצונו של בעלך בשלום בית אינו כנה לחלוטין וכל רצונו הוא לשנות את מאזן הכוחות. במקרה זה מומלץ לפנות לעו"ד המתמחה בתחום לקבלת ייעוץ.