מלכי

שמירה על דירה למרות הקושי לשלם משכנתא

שלום רב, יש לנו 2 ילדים ומשכנתא שלקחנו לפני 9 שנים. בעלי פוטר לפני חצי שנה מהעבודה ומחפש חצי שנה עבודה. אני עובדת בחצי משרה. עד עכשיו הצלחנו להתקיים עם עזרה של ההורים משני הצדדים אבל לא נוכל להיעזר בהם עוד הרבה זמן ואזלא נוכל לעמוד בתשלומי המשכנתא כשאנחנו מסתמכים על העבודה שלי. האם יש דרך שבה נוכל לשמור על הדירה בכל זאת?

עו"ד שולמית שנקלר

מלכי שלום, את פועלת בדרך נכונה בכך שאת מקפידה על תשלומי ההלוואה (משכנתא) למרות הקושי הכרוך בכך. פיגורים בהחזרי ההלוואה עלולים להוביל אותך למכירה כפויה של דירת המגורים. כאשר מכירה כפוייה (על ידי הבנק למשכנתאות) עלולה לגרום לנזק כספי גדול. ככל עומדות בפנייך מספר חלופות: האחת, לעשות מאמץ ולהמשיך לשלם את החזרי ההלוואה השוטפים; השנייה, לפנות לבנק למשכנתאות ולבקש הקלה זמנית בהחזרי ההלוואה (תשלום ריבית בלבד, פריסה מחודשת של ההלוואה כדי להקטין את התשלום השוטף); השלישית, ככל שמדובר בהלוואת זכאות ניתן לפנות לוועדה המיוחדת (וועדה בינמשרדית) לפרט את המצב הכלכלי ולבקש הקלות בהחזרי ההלוואה (אל תתלי בכך הרבה תקוות אלא אם מצב מאוד קשה); הרביעית, אם אין ביכולתך לפרוע את החזרי ההלוואה ואינך צופה עתיד טוב יותר ויתרת החוב בגין ההלוואה גבוהה עליך לשקול מכירה עצמית של דירת המגורים (בתיאום עם הבנק למשכנתאות) - מובן שמדובר בצעד קיצוני שרצוי ככל הניתן להימנע ממנו ומחייב בירורים על דבר קיומם של חובות נוספים ועיקולים - במקרה כזה מומלץ מאוד לפנות לייעוץ משפטי ולא לפעול לבד. צריל לזכור כי טרם קבלת החלטה יש לבחון את כל החלופות - להתייעץ עם משפחה ולבחון את היכולות שלהם לעזור להם - לא להתבייש - אם תאלצו למכור את הבית בלאו הכי העניין יוודע למשפחה. רצוי שהמשפחה תידע כל עוד היא יכולה לעזור לכם וכל עוד הנזק קטן. את מוזמנת לראות סרטונים באתר היוטיוב שלי העוסקים בעניין הליכי הוצאה לפועל במכירת דירת מגורים https://www.youtube.com/channel/UCsvgIj80_4xozH7jTe7f_pg הייעוץ שניתן אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי פרטני. שולמית שנקלר, עו"ד ורו"ח, טלפון במשרד - 04-8662344

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מסורבי משכנתא