אנונימי

האם ניתן לרכוש שתי דירות בבניה מקבלן ללא מס רכישת דירה שניה

רכשתי דירה מקבלן שבנייתה תסתיים בעוד שנה וחצי ואני מעוניין לרכוש דירה נוספת בבנייה. במידה ואמכור את הדירה השנייה בטרם חלפו 12 חודש מיום האכלוס האם אהיה פטור ממס רכישת דירה שנייה? כמובן שאצטרך לשלם מס שבח במכירה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד עמית דביר

השאלה לא ברורה כי לא ברור איזה דירה בכוונתך למכור, את הראשונה או הנוספת. בהתאם לדין מותר לרכוש דירה נוספת ובלבד שמוכרים את הראשונה בתוך 12 חודשים ובכך כאשר מדובר בהחלפת דירה מס הרכישה של הדירה השניה מוקפא וברגע המכירה של הראשונה הוא הופך למס של דירה יחידה. הכל כל עוד, שני הנכסים מוגדרים באמת כדירות ולא קרקע.