יהודה

חלון שנשבר לאחר מסירת דירה שנמכרה

שלום, יום לאחר מסירת דירתי לקונה וקבלת תשלום מלא, הקונה פתחה חלון בחדר השינה ולאחר מספר שעות ציר החלון נשבר והחלון נפל. אני כמובן לא יכלתי לצפות את שבירת הציר ולכן לא יכלתי לדעת על כך לפני המכירה או המסירה. ביום המסירה החלון היה כמובן מחובר למקומו. עתה היא תובעת אותי בהחלפת החלון שנשבר והחלפת חלון דומה מהחשש שגם הוא יישבר. ציינה גם שאיש המקצוע שהזמינה וביצע את העבודה אמר שהחלונות לא בתקן. החלון מקורי מהקבלן ואיש המקצוע להערכתי לא בדק מול הקבלן או היצרן את תקן החלון. עורכי הדין כמובן חלוקים בדעתם, שלי טוען שאין זה באחריותי, ושלה טוענת שזו באחריותי המלאה. עתה הקונה גוררת אותנו לתביעות קטנות. אשמח לקבל את דעתכם בעניין. תודה !

item.Author מנהל הפורום עו"ד עמית דביר

קשה להביע דעה מבלי לראות את הסכם המכר, אבל בהנחה שהמכירה היא as is והחלון אכן לא היה שבור במסירת הדירה ונמסר כפי שהיא ראתה אותו כשסגרה על רכישת הדירה, אני לא רואה איזושהי עילה שיש לקונה כנגדך. בברכה,