שי

חוק מכר - נגבו 7% מערך הדירה

שלום, רכשתי דירה חדשה בפרויקט תמא 38 (דירה במסגרת הקומות החדשות הנבנות על בניין ישן) בשל עניינים מעכבים ברישום הדירה בטאבו נגבו ממני 7% בלבד מערך הדירה והיזם המשיך במימון עצמי את בניית הבניין. בעניין המטבח ,החוזה שלי מגדיר אפשרות לממש זיכוי של 30 אלף שקלים לכל ספק שאבחר. התבקשתי להזמין את המטבח כאשר היזם מציין שאת הזיכוי אקבל רק כקיזוז מהתשלום הסופי. השאלה שלי היא האם באופן הזה היזם מפר את חוק המכר וגובה ממני בעקיפין כספים ? תודה שי

item.Author מנהל הפורום עו"ד עמית דביר

לגבי השאלה האם לקבלן מותר לקזז זיכוי בגין מטבח מהתשלום האחרון או לא, לא ניתן להשיב מבלי לבדוק את הסכם המכר. חוק המכר מחייב לתת זיכויי וזיכויי הובטח.