א. דני

טעות ברישום תת חלקה - קבלת בית יותר קטן ממה שרשום

שלום רב, רכשתי דו משפחתי בשטח 132 מ"ר (לפי נסח הטאבו) שהוצג לי ע"י המתווך ושעליו חתם המוכר. שמאי הבנק למשכנתא גילה שיש טעות ברישום תת החלקה בין הבית שקניתי לבין הבית לידי, כך שמספרי תתי החלקות התחלפו, מה שגורם לי לקבל בית יותר קטן ממה שהוצג לי בניירת ע"י המוכר, כלומר בשטח של 120 מ"ר. המוכר טען שלא ידע שיש טעות, לכן אינו מסכים לפצות אותי. השאלה שלי - האם יש כאן מקום לפיצוי ??

item.Author מנהל הפורום עו"ד עמית דביר

יש הרבה אופציות חוזיות במקרה שאתה מתאר שאי אפשר לפרוש את כולן כאן. יש פה אשם תורם גם של הרוכש זה ברור, אבל מוכר לטעמי לא יכול להסתתר מאחורי טענה של "לא ידעתי" בעניין כל כך מהותי.